Efter ett långt kämpande med en sjukdom som stroke händer det att resan ibland tar slut tidigare än väntat. Det är tufft att behöva mista någon som man delat minnen och ett liv med. Därför kan det vara svårt att veta vart man ska vända sig och hur man kan få hjälp med alla frågor som uppstått kring hur man går vidare, hur begravningen ska se ut och/eller gå till.

Det bästa sättet att få råd och hjälp med detta är genom att kontakta den begravningsbyrå som man finner lämplig för begravningen. De allra flesta begravningsbyråer har duktiga rådgivare som gärna finns som stöd och bollplank inför planeringen kring hur begravningen ska gå till, vilken gravsten och/eller kista som ska väljas, låtval och så vidare.

De allra flesta begravningsbyråer når man snabbt och enkelt över telefonsamtal, via mejl eller ett personligt möte där man tillsammans hjälps åt med planeringen för att få begravningen på det vis som man önskar.

Öppna minnesfonder med hjälp av begravningsbyråer

Om man även känner att man vill öppna en minnesfond för att hedra den avlidne personen brukar begravningsbyråer vara mycket villiga att hjälpa till med det. Detta kan vara ett sätt för anhöriga att samla ihop pengar till själva begravningen då den kan bli mycket dyr, vilket man gör i god tid innan begravningen ska hållas. Att skänka pengar till minnesfondens ändamål är ett sätt att visa att man uppskattar och tänker på den avlidne och de anhöriga.

Ett annat sätt att hedra den som avlidit kan vara genom att skänka en minnesgåva till en relaterad fond som stödjer forskning inom sjukdomen eller en förening som hjälper till att bidra med bra information och hjälp för andra med liknande livsöden.

Oavsett hur man väljer att bidra, är det en fin gest för att minnas den som gått bort.